«Κρίσιμο τετ α τετ Γιούνκερ - Σαμαρά στις Βρυξέλλες»

«Κρίσιμο τετ α τετ Γιούνκερ - Σαμαρά στις Βρυξέλλες»
Eurokinissi/ Photo αρχείου

Συνεχίζει τον κύκλο επαφών του στην Ευρώπη με αξιωματούχους ο Αντώνης Σαμαράς σε μια προσπάθεια να πείσει τους συνομιλητές του ότι θα πρέπει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, αφού αυτό άλλωστε επιθυμεί και η πλειονότητα των πολιτών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες.

Λίγες ημέρες μετά τις συναντήσεις που επιχειρεί ο πρόεδρος της ΝΔ στο Στρασβούργο με Ευρωπαίους αξιωματούχους και το κλίμα καχυποψίας που συνάντησε εκεί για το ελληνική κυβέρνηση και τις πραγματικές της προθέσεις, συναντάται στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ.

Ο κ. Σαμαράς προσέρχεται και σε αυτή τη συνάντηση με αιχμή την εθνική γραμμή ότι το συμφέρον της χώρας προέχει του όποιου κομματικού, με τους συνεργάτες του να ξεκαθαρίζουν ότι αν είναι προφανής η διαφωνία της ΝΔ στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην διαπραγματευτική τακτική με τους δανειστές, στο εξωτερικό αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο και ο καθένας να συμβάλει αφήνοντας κατά μέρος τις κομματικές διαφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ραντεβού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να εκφράσει εκ νέου την διαφωνία του με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος, προτάσσοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια συμφωνία που θα λύνει τον γόρδιο δεσμό και θα δίνει ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή την εκδήλωση του ιδρύματος Μάρτενς, όπου ο πρόεδρος της Κομισιόν θα είναι ο κεντρικός ομιλητής, όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να έχει μια απευθείας ενημέρωση από τον κ.Γιούνκερ για την πορεία των διαπραγματεύσεων - την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση στην Ελλάδα κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι δεν ενημερώνει τη Βουλή - γνωρίζοντας από την αρχή ότι ο συνομιλητής του είναι αυτός που και κατά το παρελθόν ήταν εκείνος που έβαλε πλάτη και αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο ενός grexit όταν τα απανταχού κέντρα λήψης αποφάσεων προετοιμάζονταν για όλα τα ενδεχόμενα και οι χώρες του βορρά ζητούσαν επιτακτικά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όσο για το τι θα πράξει εντός των συνόρων το κόμμα του;

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι για ακόμα μια φορά ξεκάθαρος ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να στηρίξει εντός του Κοινοβουλίου κάθε μεταρρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση προκείμενου να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Δημοφιλή