ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/05/2015 11:50 EEST | Updated 05/05/2015 11:50 EEST

Μετεγκατάσταση των Ρομά σε καταλληλότερους χώρους προβλέπει σχέδιο του ΥΠΕΣ

SOOC

Σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά σε χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης προτίθεται να θέσει σε λειτουργία ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

«Το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη», τόνισε ο Υπουργός.

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ο ίδιος, είναι η σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, στα οποία, εκτός από τη στέγαση, περιλαμβάνονται η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και η δημοτολογική κατάστασή τους.

Ο κ. Βούτσης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μουτούμα Ρουτίρε, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες, Δευτέρα, για να αξιολογήσει την κατάσταση σε σχέση με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)