ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2015 18:01 EEST | Updated 06/05/2015 18:01 EEST

Αισιόδοξος ότι το θα δει το AIDS να εξαλείφεται κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Έλτον Τζων

Alex Wong via Getty Images
WASHINGTON, DC - MAY 06: Singer/songwriter Elton John speaks during a hearing before the State, Foreign Operations and Related Programs Subcommittee of the Senate Appropriations Committee May 6, 2015 on Capitol Hill in Washington, DC. The subcommittee held the hearing on global health problems. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Την εκτίμηση ότι θα δει το AIDS να εξαλείφεται «κατά τη διάρκεια της ζωής του» εφόσον οι ΗΠΑ συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον της νόσου, εξέφρασε την Τετάρτη ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον μιλώντας ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας.

Κατά τη διάρκειας μιας ακρόασης ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας που εξετάζει το θέμα της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ της εκστρατείας για την καταπολέμηση του AIDS, ο διάσημος τραγουδιστής υποστήριξε ότι «η επιδημία του Αids δεν έχει τελειώσει και η δράση των ΗΠΑ από την πρώτη γραμμή είναι εξαιρετικά σημαντική».

«Μία ευκαιρία παρουσιάζεται ενώπιόν μας, μία ευκαιρία που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε το τέλος του AIDS, κατά τη διάρκεια της ζωής μου» προσέθεσε ο 68χρονος καλλιτέχνης, που συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εναντίον της νόσου και έχει ιδρύσει το Elton John Aids Foundation.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία επιβραδύνοντας τις προσπάθειές μας» προσέθεσε ο ίδιος.

«Τα φάρμακα θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά, το ποσοστό μετάδοσης θα αυξηθεί και η ασθένεια θα μας φέρει ένα νέο ανηλεές χτύπημα με καταστροφικές συνέπειες» προσέθεσε ο τραγουδιστής.

Ο Έλτον Τζον προέβη στις δηλώσεις αυτές ενώπιον της επιτροπής που εξετάζει την χρηματοδότηση του Εκτάκτου Προγράμματος για την καταπολέμηση της ασθένειας, PEDFAR, για την ενίσχυση του οποίου θα χρειαστούν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2016. Το πρόγραμμα το είχε ξεκινήσει το 2003 ο Τζορτ Ο. Μπους και είχε συνεχιστεί από το διάδοχό του, Μπαράκ Ομπάμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)