ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/05/2015 06:30 EEST | Updated 06/05/2015 06:30 EEST

Μάρδας: Δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο και μετά, συκοφαντίες τα δημοσιεύματα

Τα δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν να βγάζει 80.000 ευρώ στο εξωτερικό τον Μάρτιο διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, κάνοντας λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση και υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση προς οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού από τον Ιανουάριο και μετά- κάτι που αποδεικνύεται από τις κινήσεις των λογαριασμών του.

Η υπόθεση άρχισε κατόπιν δημοσιεύματος της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», όπου γινόταν λόγος για αναπληρωτή υπουργό που φερόταν να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο εξωτερικό 80.000 ευρώ. Από πλευράς της, η γερμανική Bild κατονόμασε τον κ. Μάρδα ως τον εν λόγω υπουργό σε δημοσίευμά της την Τετάρτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα δοθεί στον Πρωθυπουργό  αντίγραφο του Πόθεν Έσχες που κατατέθηκε τον Απρίλιο όπως και αντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών του από τον Ιανουάριο και μετά. Επίσης, όπως είπε, έχει ζητήσει  από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται βεβαίωση που να αναφέρεται ότι μετά τον Γενάρη δεν υπάρχει κίνηση λογαριασμών προς το εξωτερικό.

Ο κ. Μάρδας συμπλήρωσε πως η τελευταία κίνηση ήταν τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο στέλνοντας πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό, καθώς η κόρη του επρόκειτο να φύγει για μεταπτυχιακό, αλλά όχι σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να απαντήσει νωρίτερα στα δημοσιεύματα καθώς δεν τον κατονόμαζαν και συμπλήρωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.