Κοντονής: Αφαιρείται από το ν/σ κατά της βίας στον αθλητισμό η έκφραση που ενόχλησε την UEFA

Κοντονής: Αφαιρείται από το ν/σ κατά της βίας στον αθλητισμό η έκφραση που ενόχλησε την UEFA
Eurokinissi

Αφαίρεση της έκφρασης περιορισμού της ΕΠΟ στις «εσωτερικές» της υποθέσεις, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ύστερα από την παρέμβαση της UEFA και τις πιέσεις που δέχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από την αντιπολίτευση αλλά και τους ΑΝΕΛ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, έκανε χρήση της επιχειρηματολογίας του Σταύρου Κοντονή πως δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις δύο μεταφραστικές εκδοχές, («εσωτερικές της υποθέσεις» αντί για «υποθέσεις της») για να προτείνει στην κυβέρνηση να αποδεχθεί τη δεύτερη.

«Αν η ιστορία είναι μία λέξη, πρόκειται για θέμα ήσσονος σημασίας» εκτίμησε ο κ. Πετράκος. «Το μήνυμα που πρέπει να περάσει, είναι ότι η Ελληνική Δημοκρατία και Πολιτεία, και σύσσωμη η Βουλή, είναι αποφασισμένη να εξυγιάνει αυτό το χώρο - να πάνε στη Δικαιοσύνη και να πληρώσουν όλοι αυτοί οι κύριοι που ενέχονται για σωρεία σκανδάλων και παρανομιών».

Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε πως αποδέχεται τη συγκεκριμένη πρόταση - «και ακριβώς επειδή είπα πως δεν υπάρχει εννοιολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο εκφράσεις και καταγράφηκε η δήλωσή μου στα Πρακτικά, εμείς θα προβούμε σε νομοτεχνική βελτίωση, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά» ανέφερε.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή