7 λόγοι που το SPETSATHLON 2015 μας σημάδεψε

7 λόγοι που το SPETSATHLON 2015 μας σημάδεψε
spetsathlon

Είχα χρόνια να πάω στις Σπέτσες αν και είναι το νησί που έχει μονοπωλήσει τα παιδικά μου καλοκαίρια. Πέραν όμως της παιδικής και παντοτινής αγάπης για το νησί, είχα και την ευκαιρία να ξανα-γνωρίσω τη ζωντάνια και την αξεπέραστη φιλοξενία του νησιού μέσω ενός αθλητικού event παγκόσμιου βεληνεκούς. Και να διαπιστώσω από πρώτο χέρι πως μέσω άρτιων αθλητικών διοργανώσεων μπορούμε περαιτέρω να αναδείξουμε την δυναμική μας…

1. Το Spetsathlon 2015, διοργανώθηκε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις Σπέτσες και ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε επίπεδο συμμετοχών. Με πάνω από 540 τριαθλητές, 300 ακόμη συμμετοχές στον κολυμβητικό αγώνα και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών και 3.000 επισκέπτες το 3ο Spetsathlon ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση Τριάθλου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χώρας για το 2015.

2. Ο αγώνας των Σπετσών θεωρείται από τους δυσκολότερους αγώνες τριάθλου κυρίως λόγω της ιδιαιτερότητας του ποδηλατικού σκέλους. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για μια διαδρομή 10 χλμ παραπάνω από τους συνηθισμένους αγώνες (50 χλμ στο Spetsathlon αντί για 40) αλλά και ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας της (πανέμορφης, μέσα στα πεύκα) διαδρομής με συνεχείς ανηφόρες, κατηφόρες και απότομες στροφές.

3. Πάνω από 200 ήταν οι πάντα χαμογελαστοί και πρόθυμοι εθελοντές που βοήθησαν στην διοργάνωση. Με το χαρακτηριστικό σλόγκαν “inspire & be inspired” τυπωμένο στις μπλούζες τους, βρίσκονταν σε κάθε γωνιά του νησιού έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε αίτημα.

4. Η Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetsathlon, (η σκέτο «Μαρίνα» μιας και όλο το νησί την προσφωνεί απλά με το μικρό της όνομα) έχει ήδη στο ενεργητικό της 3 διοργανώσεις Spetsathlon, 4 συν μία, προσεχώς (9-11 Οκτωβρίου), Spetses Mini Marathon, έχοντας έτσι συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Κι όλα αυτά με την αρτιότερη οργάνωση και χωρίς το παραμικρό ψεγάδι. «No Surprises» μιας και μιλάμε για έναν υπερδραστήριο, σπουδαίο άνθρωπο με Διδακτορικό στην Διαχείριση Κρίσεων.

5. Στο instagram, ανέβηκαν κοντά στις 2.000 φωτογραφίες με hashtag #spetsathlon, ενώ όλες οι σχετικές αναρτήσεις ξεπέρασαν τις 3000! Προσθέστε ακόμα αρκετές δεκάδες με το κεντρικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης #2winis2participate, αλλά και με την «προτροπή» των εθελοντών #inspireandbeinspired και θα έχετε την συνολική εικόνα.

6. Στα πρόσωπα που ξεχώρισαν το τριήμερο του αγώνα, ειδική αναφορά θα κάνω στον σπουδαίο Παρα-ολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, που εκκίνησε πρώτος στον Ποδηλατικό Γύρο 25χλμ, τόσο για την αθλητική του δύναμη αλλά και για το απαράμιλλο «γοητευτικό» χιούμορ του. Και φυσικά στον 16χρονο υπερ-ήρωα Νίκο Παπαγγελή (παρά-τριαθλητή που αγωνίστηκε στην κατηγορία Sprint) που έκανε όλο το νησί να σηκωθεί όρθιο και να χειροκροτήσει την λεβεντιά του λίγο πριν τερματίσει. Αλλά και στον προπονητή του (Άρη Μαυρόπουλο) και ακόμη παραπάνω στην συγκινημένη μητέρα του που όταν ζήτησα την άδεια της να μιλήσω στον Νίκο, μου απάντησε ευγενικά «μιλήστε απευθείας μαζί του. Αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος για αυτό το κατόρθωμα».

7. Έξτρα λόγους να αγαπήσουμε το νησί μας έδωσαν ακόμη, μια υπέροχη ζεστή φιλόξενη οικογένεια στο πανέμορφο Mare Monde Boutique Hotel, η αξέχαστη σφυριδομακαρονάδα του «Ταρσανά», o gentleman Χρήστος Ορλώφ στο ομώνυμο εστιατόριο που μας υποδέχτηκε η Puma (χρυσός χορηγός της διοργάνωσης) και η Δάφνη Καλού, η ιστορική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel αλλά και τα –ανάμνηση από το παιδικά μου χρόνια- αμυγδαλωτά που πρόσφερε η «Βανίλια».

Την διοργάνωση Spetsathlon2015 πραγματοποίησε η C-Lab ενώ η HuffPost Greece ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Περισσότερα για τον αγώνα και τους νικητές εδώ και εδώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Nikos Karanikolas