ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2015 18:01 EEST | Updated 11/05/2015 18:01 EEST

Δεν παραιτείται από ηγέτης του UKIP o Νάιτζελ Φάρατζ επειδή δεν θέλουν τα μέλη του UKIP

NIKLAS HALLE'N via Getty Images
United Kingdom Independent Party (UKIP) leader Nigel Farage reacts after he failed to be elected to the parliamentary seat of Thanet South in Margate, southeast England, on May 8, 2015 during the British general election. Farage announced his resignation as leader of the anti-EU UKIP after he failed to win a seat in Britain's parliament. AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N (Photo credit should read NIKLAS HALLE'N/AFP/Getty Images)

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ευρωφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) απέσυρε τη Δευτέρα την παραίτηση που είχε υποβάλει την περασμένη εβδομάδα, όταν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια έδρα στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη.

«Ο κ. Φάρατζ απέσυρε την παραίτησή του και θα παραμείνει ηγέτης του UKIP» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Στιβ Κράουδερ. Η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του UKIP απέρριψε ομόφωνα την παραίτηση του Φάρατζ επειδή τα μέλη του κόμματος δεν ήθελαν να αποχωρήσει από την ηγεσία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο 51χρονος Φάρατζ, μετά την ήττα που υπέστη στις εκλογές στην περιφέρειά του, στο Σάουθ Τάνετ, παραιτήθηκε την Παρασκευή όπως είχε υποσχεθεί. «Κρατάω τον λόγο μου», είχε δηλώσει χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επανέλθει στην ηγεσία του κόμματος μετά το καλοκαίρι.

Ο Κράουδερ επισήμανε ότι μετά την επανεκλογή του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον "έχει ήδη ξεκινήσει" η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον λόγο αυτόν το UKIP "χρειάζεται την καλύτερη (ηγετική) ομάδα, με τον Νάιτζελ επικεφαλής".

Στις ευρωεκλογές πέρσι το UKIP απέσπασε ποσοστό 27,5%, όμως στις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, λόγω του εκλογικού συστήματος, μπόρεσε να εξασφαλίσει μόνο μία έδρα. Όσον αφορά όμως τον αριθμό των ψήφων, το κόμμα εδραίωσε τη θέση του ως τρίτη πολιτική δύναμη στη Βρετανία, μακράν μπροστά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αφού τετραπλασίασε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εκλογές του 2010.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post