ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/05/2015 07:06 EEST | Updated 12/05/2015 10:35 EEST

Αμφισβητεί ο Παναθηναϊκός τη βαθμολογία

Sport24

Μετά και τις αποκαλύψεις για εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε υπόθεση δωροδοκίας-δωροληψίας για τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει στο ΔΣ της λίγκας την μη επικύρωση της βαθμολογίας.

Τα πάντα θα στρέφονται γύρω από την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, παρ’ ότι η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε.

Η Βέροια θα απολογηθεί για "δωροδοκία" και "αλλοίωση αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους" και είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθεί στην football league. Aνάλογο κίνδυνο διατρέχει και η Κέρκυρα, η οποία μπορεί να υποβιβαστεί με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, επειδή φέρεται να υπάρχει θέμα με τη μετοχική της σύνθεση (αυτή η υπόθεση δεν σχετίζεται με την "εγκληματική οργάνωση").

Αμφισβητεί τη βαθμολογία ο Παναθηναϊκός

Με φόντο τις εξελίξεις στην Ευελπίδων η πρώτη "μάχη" μεταξύ των παραγόντων θα δοθεί την Τετάρτη το μεσημέρι στα γραφεία της Super League. Το ΔΣ του συνεταιρισμού συνεδριάζει και ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει να μην επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας με το επιχείρημα ότι ο Ολυμπιακός εμπλέκεται στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".

Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κατηγορούμενος και θα απολογηθεί αρχές Ιουνίου με τους "πράσινους" (και τον ΠΑΟΚ) να καραδοκούν για τις εξελίξεις. Και η πρώτη κίνηση τους θα είναι να ζητήσουν τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, αν και χωρίς αυτήν (θεωρητικά) δεν μπορούν να αρχίσουν οι αγώνες κατάταξης.

Στα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς που έφερε στη δημοσιότητα η "Δίκη στον ΣΚΑΪ", σύμφωνα με το οποίο οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Αρβανιτίδης, φέρονται να έχουν συμφωνήσει "με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0".

Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει και κάτι άλλο: Την εμπλοκή της UEFA, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε μία υπόθεση που ξεκίνησε από τους "στημένους πίνακες" διαιτησίας το 2012. Για παράδειγμα όταν έσκασε το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στην Τουρκία, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έστειλε δικό της εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος δρομολόγησε τις εξελίξεις που έφεραν τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Το κουβάρι στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" άρχισε να ξετυλίγεται από τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ Χρήστου Σαββά για τον τρόπο που καταρτίστηκαν οι πίνακες διαιτητών την περίοδο 2012-2013. Ο Σάββας είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία "παρωδία". Η διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας συνδέθηκε με τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ που διενεργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και ανέδειξαν νικητή τον Γιώργο Σαρρή, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ.

Ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας άνοιξε το φάκελο της "εγκληματικής οργάνωσης" και 3,5 χρόνια μετά η… μισή ΕΠΟ έχει παρελάσει από το γραφείο του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη.

Ο όγκος της δικογραφίας είναι μεγάλος και μέχρι να φύγει από τα χέρια του ανακριτή για να πάει στον εισαγγελέα, ο οποίος θα κάνει την τελική πρόταση στο Δικαστικό Συμβούλιο για το ποιοι παράγοντες πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, θα έχουν… παιχθεί πολλά επεισόδια. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο κατηγορούμενοι και για όλους τους εμπλεκόμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Πηγή: Sport24

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post