ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/05/2015 05:49 EEST | Updated 12/05/2015 05:50 EEST

Μαθητές πειραματικού σχολείου στην Αλεξανδρούπολη πήραν το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Facebook

Το πρώτο βραβείο κέρδισαν μαθητές του 1ου πρότυπου πειραματικού δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, κατά την συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning, στην κατηγορία από 4-11 ετών, με το έργο «Powerfulnaturekingdom.et», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σχολείο Col Legi Sant Josep από την πόλη Navas της Ισπανίας.

To e-Twinning είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε σχολεία της Ευρώπης να δημιουργήσουν κοινά παιδαγωγικά έργα σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον, δίνοντας ώθηση στην καινοτομία και τη συνεργασία των σχολείων.

«Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 22 μαθητές της περσινής Ε' τάξης, με ένα έργο οικολογικού περιεχομένου για το πώς μπορούν να γίνουν δράσεις στη φύση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του 1ου πειραματικού δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης Ευστράτιος Κυβιρτζίκης.

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες, παρουσία περισσότερων των 200 συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί από 16 χώρες καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Τα βραβεία απένειμε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό Tibor Navracsics.

Από την πλευρά της ελληνικής αποστολής το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος Αγγελική Κουγιουρούκη.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post