ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/05/2015 06:09 EEST | Updated 12/05/2015 06:09 EEST

Αντιδράσεις στα περί «τρόικας εσωτερικού» του Γιώργου Κατρούγκαλου

eurokinissi

Οι αναφορές περί «τρόικας εσωτερικού» που αντιδρούσε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις που έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους συμμετέχοντες στην εκπομπή.

Ειδικότερα κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του Spiegel στο οποίο σημειώνεται πως κύκλοι των δανειστών χαρακτηρίζουν σχεδόν ως «προσβολή» την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως «σε όλη την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να μην περάσουμε το νομοσχέδιο για την ανάκτηση των απολύσεων».

«Ήταν τόσο παράλογο και τόσο εκτός διαδικασίας οποιασδήποτε μεταρρύθμισης η πρόβλεψη των απολύσεων που ούτε από τη μεριά των θεσμών διανοήθηκε κανείς να την υπερασπιστεί", είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα τέθηκε "μόνο από την τρόικα εσωτερικού».

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των παριστάμενων στην εκπομπή βουλευτών της ΝΔ και του Ποταμιού, Γιάννη Βρούτση και Σπύρου Λυκούδη, αντίστοιχα.

«Πρέπει να ντρέπεσαι κ. Κατρούγκαλε. Τρόικα εσωτερικού τα κόμματα;», είπε σε πολύ έντονο ύφος ο κ. Βρούτσης, ενώ ο κ. Λουκούδης ανέφερε: «Δεν επιτρέπεται σε έναν πολιτικό να διαχωρίζει με βάση τις πολιτικές τους τα κόμματα κατ΄αυτόν τον τρόπο...δεν σας επιτρέπω να αναφέρεστε σε τρόικα εσωτερικού».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον κ. Μητσοτάκη από τη ΝΔ και στον κ. Φωτήλα από το Ποτάμι, οι οποίοι, όπως είπε, «χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια, την ενέργεια της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο αυτό για ψήφιση».

«Επομένως εκφράστηκαν τροϊκανότερα των τροϊκανών», σημείωσε και πρόσθεσε: «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγκρουση πολιτικών για το μέλλον της χώρας και υπάρχουν αυτοί που εκφράζουν τα συμφέροντα της χώρας και υπάρχουν και άλλοι που φαίνονται αυτή τη στιγμή να παίρνουν το μέρος των δανειστών».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post