Υεμένη: Φονικές επιδρομές με τουλάχιστον 90 νεκρούς σε αεροπορικές επιδρομές

Υεμένη: Φονικές επιδρομές με τουλάχιστον 90 νεκρούς σε αεροπορικές επιδρομές

Πολύνεκρο πλήγμα σε βάση πυραύλων στην Σαναά, κατάφεραν οι δυνάμεις της συμμαχίας εννέα αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Από το χτύπημα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 90 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 300, τόνισε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Saba.

Εάν επιβεβαιωθεί ο απολογισμός, θα πρόκειται για ένα από τα πλέον αιματηρά χτυπήματα των τελευταίων έξι εβδομάδων, κατά τις οποίες οι συνασπισμένες σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες πλήττουν στόχους των ιρανόφιλων σιιτών ανταρτών Χούδι στην Υεμένη.

Εμείς καταρρίψαμε το μαροκινό F-16, λένε οι ιρανόφιλοι αντάρτες Χούδι

Τηλεοπτικό υλικό το οποίο στηρίζει τους ισχυρισμούς τους ότι κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος F-16 του Μαρόκου στον εναέριο χώρο της Υεμένης μετέδωσαν οι ιρανόφιλοι αντάρτες Χούδι.

Το Μαρόκο, μαζί με άλλες οκτώ αραβικές σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες, συμμετέχει στην αεροπορική εκστρατεία ενάντια στους σιίτες μουσουλμάνους αντάρτες οι οποίοι έχουν καταλάβει την εξουσία στην Υεμένη, χωρίς να αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα ως νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Τους Χούδι στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα οι κυβερνήσεις του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας, καθώς και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, που συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λιβάνου.

Ενάντια στους Χούδι εξορμούν από αέρος η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, το Σουδάν και το Μαρόκο.

Δημοφιλή