ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2015 13:55 EEST | Updated 15/05/2015 13:56 EEST

Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει πλέον στο κτίριο της τοπικής κυβέρνησης του Ραμάντι

AZHAR SHALLAL via Getty Images
AZHAR SHALLAL/AFP/Getty Images

Στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως έπεσε πλέον το Ραμάντι, μια στρατηγικής σημασία πόλη στο δυτικό Ιράκ, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρδάτης. Μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν με 6 παγιδευμένα οχήματα στο κέντρο της πόλης, κατέλαβαν και το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης, υψώνοντας την μαύρη σημαία του ISIS.

Οι τζιχαντιστές του ISIS επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ραμάντι, χρησιμοποιώντας 6 παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα για να καταφέρουν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το κυβερνητικό κτίριο. Από την επίθεση, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι.

Με μια θωρακισμένη μπουλντόζα, απομάκρυναν τα συντρίμμια των τοίχων που απέκλειαν τον δρόμο προς το αστυνομικό τμήμα και ανατίναξαν το όχημα όταν έφτασε εκεί.

Όπως δήλωσε ο Άζαλ Ομπέιντ αλ Φαχντάουϊ, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν το κέντρο του Ραμάντι. Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο το Ισλαμικό Κράτος είχε εξαπολύσει πάλι επίθεση στην πόλη.

(Με πληροφορίες από Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο)

Sponsored Box