ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/05/2015 05:23 EEST | Updated 15/05/2015 05:23 EEST

Ρωσικά πολεμικά ρομπότ σε δοκιμές βολών

Η εικόνα των πολεμικών ρομπότ που κυριαρχούν στο πεδίο της μάχης μπορεί κάποτε να ανήκε στην επιστημονική φαντασία, ωστόσο πλέον είναι κοινώς αποδεκτό ότι θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολέμου- για την ακρίβεια, αποτελεί ήδη, καθώς η χρήση των drones είναι ευρέως διαδεδομένη, τόσο για σκοπούς παρατήρησης, όσο και πληγμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν σειρά δοκιμών πολεμικών ρομπότ, εξοπλισμένων με πολυβόλα, πυροβόλα και αντιαρματικούς πυραύλους, εναντίον ποικιλίας στόχων, μεταξύ των οποίων και τεθωρακισμένα οχήματα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, οι δοκιμές των συστημάτων της «οικογένειας» Uran έγιναν στο πεδίο δοκιμών Ραγιέφσκι στο Νοβοροσίσκ την Πέμπτη. Εν αντιθέσει με προηγούμενες δοκιμές, όπου τα ρομπότ είχαν δοκιμαστεί μεμονωμένα, αυτή τη φορά τα τηλεχειριζόμενα οχήματα λειτούργησαν ως μονάδα.

Η άσκηση περιελάμβανε επιχειρήσεις αναγνώρισης και βολές σε μεγάλη απόσταση. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα οχήματα ελέγχονταν από κέντρο διοικήσεως και ελέγχου, καταστρέφοντας όλους τους στόχους τους.