ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/05/2015 06:11 EEST | Updated 15/05/2015 06:12 EEST

Στρατούλης: Οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν. Παπαδημούλης: Ο χρόνος πιέζει

Sooc

«Οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, στον ANT1, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί συμφωνία που θα παραβιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι πάντα στο τραπέζι η απομείωση του χρέους, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει ανάπτυξη. Στο ερώτημα εάν δεν υποχωρήσουν οι εταίροι τι θα πράξει η κυβέρνηση, είπε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας.

Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε στο Mega ότι ο χρόνος πιέζει. «Xρειάζεται συμφωνία, χρειάζεται λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανασάνει και να αναπτυχθεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και σταδιακή διόρθωση των αδικιών και επούλωση των πληγών που προκάλεσε 5 χρόνια το Μνημόνιο», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Όπως επεσήμανε, «παραμένουν σοβαρές διαφορές και προβλήματα, ο χρόνος πιέζει και επείγει αυτή η λύση που να είναι βιώσιμη».

Τόνισε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός έχει πάρει την υπόθεση επάνω του» και υποστήριξε πως η «μη λύση» ζημιώνει πάρα πολύ και τους δανειστές, γιατί αποσταθεροποιεί την Ευρωζώνη, «είναι πάρα πολύ ακριβή, ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου σε μια στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για Brexit -δηλαδή για έξοδο της Βρετανίας, τη στιγμή που η άκρα δεξιά στο πρόσωπο της Μαρίν Λεπέν σηκώνει τη σημαία της διάλυσης του ευρώ».

Αυτό που πρέπει να γίνει, όπως είπε, «να κλειστούν τα τεχνικά κλιμάκια σε ένα δωμάτιο μέχρι να βγει λευκός καπνός και όπου παραμένουν αποστάσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες οι ηγέτες στο επίπεδο που συζητούν, που σημαίνει Τσίπρας, Μέρκελ. Γιούνκερ, Τουσκ και με την θεσμική της ανεξαρτησία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».