ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/05/2015 06:44 EEST | Updated 16/05/2015 06:54 EEST

Η νύχτα έγινε μέρα κατά την στρατιωτική άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή»

GEETHA

Με βομβαρδισμούς από αεροσκάφη F-16, επιθέσεις από ελικόπτερα Apache, πραγματικά πυρά από άρματα μάχης και από το πυροβολικό, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στο Νομό Έβρου, η εντυπωσιακή άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή 2015» παρουσία του ντυμένου στα χακί υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την άσκηση «εξαιρετική»

«Πρόκειται για μία εξαιρετική άσκηση που αποδεικνύει τον επαγγελματισμό, την άριστη ετοιμότητα, το ηθικό των ενόπλων μας δυνάμεων...Οι Έλληνες, οι ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τους εθνοφύλακες, το λαό και τους στρατευσίμους μας, είναι έτοιμοι ν' αποκρούσουν κάθε απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας» είπε.

Επίσης ο κ. Καμμένος σημείωσε πως αυτές οι ασκήσεις έχουν σκοπό να προετοιμάζουν τις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου έτοιμες να διασφαλίζουν την ειρήνη.

«Μακάρι να ρθουν οι εποχές όπου δεν θα απειλείται η χώρα. Όσο όμως υπάρχουν απειλές, οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες να τις αποκρούσουν».

Επιπλέον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για σχέδια αναβάθμισης της εθνοφυλακής η οποία θα επιτευχθεί με τη μεγαλύτερη εμπλοκή τους στις διακλαδικές ασκήσεις.

«Το ίδιο θα κάνω και με τους εφέδρους. Θέλουμε ο ελληνικός λαός μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις, σε μία δημοκρατική χώρα, να συνεργάζονται στενά. Όχι μόνο σε περίοδο πολέμου αλλά και σε περίοδο ειρήνης. Δεν είναι τυχαία η εμπλοκή και της εθνοφυλακής μαζί με το μηχανικό και τις ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στον Έβρο» είπε.

Τον υπουργό εθνικής άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ενώ την άσκηση παρακολούθησαν βουλευτές όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι της εκκλησίας, δήμαρχοι του νομού καθώς και αρκετοί πολίτες.