ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2015 12:36 EEST | Updated 20/05/2015 12:42 EEST

ΗΠΑ: Εξανάγκαζαν φοιτήτριες σε γυναικολογικές εξετάσεις μπροστά στα μάτια των συμφοιτητών τους

Tulane Public Relations/Flickr

Δύο φοιτήτριες Ιατρικής στην Αμερική υποστηρίζουν ότι εξαναγκάζονταν σε γυναικολογικές εξετάσεις μπροστά σε καθηγητές και φοιτητές σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Ακόμα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, δέχονταν απειλές ότι αν αντιδρούσαν θα έμπαιναν στην «μαύρη λίστα» των φοιτητών και δεν θα μπορούσαν να βρουν δουλειά στα νοσοκομεία της περιοχής.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Independent, οι φοιτήτριες μηνύουν το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Valencia College της Πολιτείας της Φλόριντα για παραβίαση των δικαιωμάτων τους, υποστηρίζοντας ότι οι εξετάσεις θα έπρεπε να γίνονται οικειοθελώς.

Η διαδικασία της εξέτασης περιελάμβανε και την εισαγωγή ενός γυναικολογικού εργαλείου εντός του κόλπου, ώστε να διερευνηθούν πιθανά προβλήματα στειρότητας ή άλλα προβλήματα. Σύμφωνα με την αγωγή, το εργαλείο ήταν πολύ μεγάλο και ήταν ακατάλληλο για γυναίκες που δεν είχαν έρθει ακόμα σε σεξουαλική επαφή.

Τα δύο κορίτσια υποστηρίζουν πως για να γίνει εφικτή η εξέταση, οι συμφοιτητές τους έπρεπε πρώτα να τις διεγείρουν σεξουαλικά, γεγονός που τους προκαλούσε μεγάλη αμηχανία κάθε φορά. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με την αγωγή, το Πανεπιστήμιο διέθετε ομοιώματα και δινόταν η ευκαιρία στους φοιτητές να εξετάσουν ασθενείς σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Carol Traynor, εκπρόσωπο του Valencia College, η χρήση εθελοντών, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών, για εκπαιδευτικούς σκοπούς είναι διαδεδομένη στην Αμερική.