ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/05/2015 12:24 EEST | Updated 20/05/2015 12:24 EEST

Σενάρια για την επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές

Eurokinissi

Tην επιβολή ειδικού τέλους σε συγκεκριμένες τραπεζικές συναλλαγές προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα και να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι φέρεται να έχει προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες που επικαλείται αλλά δεν κατονομάζει το Reuters.

«Δεν έχει υπάρξει τελική απόφαση ακόμη αλλά η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη» δήλωσε μια κυβερνητική πηγή όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι το ειδικό τέλος εάν επιβληθεί δεν θα αφορά όλες τις τραπεζικές συναλλαγές.

Ακόμη μια πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε στο Reuters πως οι συνομιλίες για τον ειδικό φόρο βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό επίπεδο.

Επίσης το Reuters για το ίδιο ζήτημα επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» η οποία επικαλείται δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της κυβέρνησης σύμφωνα με τις οποίες το οικονομικό επιτελείο φέρεται να προτείνει τέλος επί των τραπεζικών συναλλαγών 0,1-0,2% εκτιμώντας ότι το μέτρο αυτό θα μπορούσε να αποδώσει από 300 έως 600 εκατ. ευρώ ετησίως.