ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/05/2015 10:34 EEST | Updated 21/05/2015 10:40 EEST

Brussels Group: Συνέχιση των διαπραγματεύσεων χωρίς σκέψεις για παράταση του προγράμματος μετά τον Ιούνιο

ASSOCIATED PRESS
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis, fourth right, takes his seat during a meeting of eurogroup finance ministers in Brussels on Wednesday, Feb. 11, 2015. Leading European officials downplayed expectations that a comprehensive debt deal with Greece is likely Wednesday at an emergency meeting in which Greece’s finance minister is set to unveil a plan to loosen austerity’s grip on his economy. (AP Photo/Virginia Mayo)

Συνεχίζονται στις Βρυξέλλες σήμερα Πέμπτη, οι διαπραγματεύσεις, σε επίπεδο Brussels Group, των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου.

Το μοναδικό σενάριο που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Επιτροπή είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. Σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η θέση της Επιτροπής απέναντι στην πιθανότητα περαιτέρω παράτασης του ελληνικού προγράμματος μετά τον Ιούνιο, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, είπε πως όλοι εργάζονται πάνω στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι πηγές από τις οποίες προέρχονται αυτά τα σενάρια δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, και εν πάση περιπτώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο.

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει δημοσιεύματα περί «ηχογράφησης» της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου είναι «εμπιστευτικές» και ελπίζει πως η εμπιστευτικότητά τους θα γίνει σεβαστή.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη τακτική ενημέρωση του τύπου, περί ενδεχόμενης κλήσης, την ερχόμενη εβδομάδα, για να παραστούν στην Ευρωβουλή σε συζήτηση για την Ελλάδα, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των προέδρων της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)