ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/05/2015 05:03 EEST | Updated 21/05/2015 05:06 EEST

Θεοδωράκης: Πρώτα ψήφιση της συμφωνίας μετά αλλαγή στην κυβέρνηση. Προειδοποίηση για καθαίρεση Κωνσταντοπούλου

sooc

Τη θέση του κόμματος να ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η παρούσα κυβέρνηση εφόσον αυτή θα διασφαλίζει τη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ανέπτυξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο MEGA αλλά όπως τόνισε, αμέσως μετά θα απαιτήσει μια άλλη κυβέρνηση. «Υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή είναι να μην βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες» αλλά η κυβέρνηση «έδωσε εξετάσεις, αλλά απέτυχε» συμπλήρωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία και να αλλάξει την κυβέρνησή του.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο θα συνιστούσε, σε επίπεδο επιπτώσεων για τη χώρα μια «μικρασιατική καταστροφή» και υποστήριξε πως θα πρέπει να επιβληθεί σιωπητήριο σε τέτοιου είδους φωνές λέγοντας με έμφαση πως αυτή η στάση συνιστά «σαμποτάζ».

Παράλληλα, άσκησε πολύ σκληρή κριτική στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή και το τελευταίο επεισόδιο έξω από τη Βουλή με αξιωματικό της ΕΛΑΣ που είχε μπλοκάρει με αστυνομικές δυνάμεις την διέλευση διαδηλωτών στη Βασ. Σοφίας. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε λάθος την επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου στη θέση της προέδρου της Βουλής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «το Κοινοβούλιο δεν δουλεύει. Το πρόβλημα έχει ένα όνομα: Ζωή Κωνσταντοπούλου» και συμπλήρωσε πως «Η κ. Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό». Προειδοποίησε δε πως οι βουλευτές εάν επιθυμούν μπορούν μέσω ψηφοφορίας να καθαιρέσουν τον πρόεδρο της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τον Υπουργό Οικονομικών, και το Εuogroup στη Ρίγα ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστήριξε πως Γιάνης Βαρουφάκης όφειλε να διαψεύσει ανοιχτά και ξεκάθαρα το δημοσίευμα των New York Times στο οποίο αναφέρεται πως ηχογράφησε τις συνομιλίες με τους ομολόγους του. Σχολιάζοντας δε γενικότερα τα πεπραγμένα Βαρουφάκη εκτίμησε πως «ήταν απροετοίμαστος γι' αυτό το οποίο συμβαίνει στη χώρα».

Ερωτηθείς δε για τις αντιδράσεις του Ποταμιού στο βίντεο που προβάλλεται στο ΜΕΤΡΟ για τις γερμανικές αποζημιώσεις εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη διαφωνία του επιτέθηκε στον «εμπνευστή» του, όπως τον χαρακτήρισε, αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο κατηγορώντας τον μάλιστα για έλλειψη πατριωτισμού αφού, σύμφωνα με τον κ.Θεοδωράκη, δεν έχει υπηρετήσει φαντάρος.

τέλος κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Κ. Μπαλτά, πως «γυρνά την Παιδεία 50 χρόνια πίσω» και τον χαρακτήρισε «σκοταδιστή» και σημείωσε ότι είναι προσβλητικός απέναντι στους μαθητές.