ΔΙΕΘΝΕΣ
22/05/2015 04:18 EEST | Updated 22/05/2015 04:18 EEST

ΗΠΑ: Σε δίκη παραπέμπονται οι έξι αστυνομικοί που κατηγορούνται για το θάνατο του Φρέντι Γκρέι

scottlum/Flickr

Σε δίκη παραπέμπονται έξι αστυνομικοί της Βαλτιμόρης, στο πλαίσιο των ερευνών για το θάνατο του 25χρονου Αφροαμαρικανού, Freddie Gray ο οποίος φαίνεται να επήλθε εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη κατά τη σύλληψή του.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της Huffington Post, το αρμόδιο Συμβούλιο των Ενόρκων έκρινε πως οι διώξεις που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας της Πολιτείας σε βάρος των έξι αστυνομικών για την κακοποίηση του άτυχου άνδρα, έχουν νομική βάση. Έτσι αποφασίστηκε η παραπομπή τους σε δίκη, η οποία σύμφωνα με την εισαγγελέα Marilyn Mosby , θα ξεκινήσει τις 2 Ιουλίου.

Όπως τόνισε δε, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δικαστικές αρχές, είναι κάτι παραπάνω για την παραπομπή τους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες με τις οποίες θα οδηγηθούν ενώπιον των ενόρκων οι έξι αστυνομικοί, επισύρουν και πολυετής ποινές κάθειρξης. Για παράδειγμα ο αξιωματικός Caesar R. Goodson, Jr., αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες εκ των οποίων μόνο η μία επισύρει ποινή τουλάχιστον 30 ετών ενώ οι άλλοι πέντε συνάδελφοί του (William G. Porter , Brian W. Rice, Edward M. Nero, Garrett E. Miller , Alicia D. White) αντιμετωπίζουν από τέσσερις έως και πέντε κατηγορίες εκ των οποίων μόνο η μία επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών.