ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/05/2015 03:42 EEST | Updated 26/05/2015 03:42 EEST

Δύο διμοιρίες ΜΑΤ στην κηδεία 45χρονου Ρομά υπό το φόβο συνέχισης της βεντέτας

SOOC

Στην Αστυνομία παραδόθηκαν οι δύο Ρομά που παρέσυραν με αυτοκίνητο δύο πεζούς στην Αγία Βαρβάρα και έγιναν αφορμή για να ξεσπάσει βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες.

Πρώτος παραδόθηκε ο 21χρονος οδηγός και ύστερα ο συνοδηγός, οι οποίοι πριν πατήσουν με το όχημα τους δύο άνδρες, έναν 45χρονο και έναν 31χρονο, είχαν διαπληκτιστεί μαζί τους με αφορμή την αγοραπωλησία ενός ρολογιού-μαϊμού σε κατάστημα στην Αγία Βαρβάρα. Ο 45χρονος σκοτώθηκε και κηδεύεται σήμερα, ενώ ο 31χρονος τραυματίστηκε σοβαρά.

Μετά το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής οι δύο δράστες είχαν εξαφανιστεί. Χθες, το πρωί αποφάσισαν να παραδοθούν και συνελήφθησαν. Αυτό, ωστόσο, δεν κατεύνασε την οργή των συγγενών των θυμάτων που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα για δεύτερη φορά έξω από το πατρικό σπίτι του 21χρονου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 60 Ρομά πυρπόλησαν το σπίτι, το οποίο είχαν κάψει και πριν από δύο ημέρες.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους δράστες, ενώ η Πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά.

Για τα περιστατικά διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, ενώ στην Αγία Βαρβάρα παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ θα περιφρουρήσουν σήμερα την κηδεία που θα γίνει στις 12.00 στο κοιμητήριο Νίκαιας, υπό το φόβο νέων επεισοδίων.