Ελληνίδα μεταξύ των 10 νικητών διεθνούς διαγωνισμού της Microsoft

Ελληνίδα μεταξύ των νικητών διεθνούς διαγωνισμού της Microsoft
Microsoft

H Νεφέλη Στεφοπούλου συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 νικητών του διεθνούς διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change.H κ. Στεφοπούλου συμμετείχε στον διαγωνισμό με το Project LΙΝC- A Collaborative Project on Water Shortage in Africa.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

H έναρξη του διαγωνισμού ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, με τους κριτές να αξιολογούν συμμετοχές από περισσότερες από 100 χώρες. Φέτος, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα διακρίθηκε στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό, με δύο υποψήφιες – τη Νεφέλη Στεφοπούλου και την Αναστασία Σιάπκα- ενώ οι συνολικές ελληνικές συμμετοχές έφτασαν τις 30.

Η κ. Στεφοπούλου, από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ξεχώρισε με το Project LINC, στόχος του οποίου είναι να λύσει το πρόβλημα μόλυνσης νερού που αντιμετωπίζει ένας αριθμός σχολείων στην Κένυα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Νεφέλη, σε συνεργασία με τους συμμαθητές της από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «The School Master» και με δύο σχολεία από τις Η.Π.Α, έχουν ήδη συμβάλει στη δωρεά εφτά φίλτρων νερού, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά.

Δημοφιλή