ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/05/2015 03:56 EEST | Updated 27/05/2015 08:53 EEST

Την κεφαλή του Νίκου Φίλη επί πίνακι θέλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Eurokinissi

Την κεφαλή του Νίκου Φίλη επί πινάκι φέρεται αποφασισμένη να ζητήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Βουλής σχεδίαζε χθες Τρίτη να καταγγείλει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεδρίαζε!

Το Προεδρείο της ΚΟ ήταν ενήμερο για την πρόθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου και διαπίστωσε με ανακούφιση ότι τελικά η πρόεδρος της Βουλής δεν πήγε στη συνεδρίαση, οπότε δεν ετέθη και ζήτημα.

Η πρόεδρος φέρεται να εκτιμά ότι ο Ν. Φίλης την εκθέτει και την υπονομεύει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την στάση του στην υπόθεση της παρουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ένα ακόμη «αγκάθι» είναι το γραφείο που έχει ζητήσει στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Το γραφείο έχει βρεθεί, αλλά η πρόεδρος δεν το δίνει επί σχεδόν 2 μήνες.

Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για την αντιπαράθεση Ζωής – Φίλη. Είναι προφανές ότι υπάρχει διαφορά χαρακτήρων, καθώς από τις πρώτες ημέρες της νέας Βουλής υπήρξε κόντρα όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος διαμαρτυρήθηκε για τον χρονοβόρο τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης και η πρόεδρος του επεσήμανε ότι πρώτα αξιοποίησε υπέρ του αυτόν τον τρόπο και τώρα τον «αδειάζει».

Επισημαίνεται πάντως πως η Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι σε μία περίοδο που επιχειρεί να κλείσει μέτωπα.

Μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από το Μαξίμου και από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για κωλυσιεργία στο θέμα της ΕΡΤ, η πρόεδρος της Βουλής έριξε τους τόνους και έδωσε έως και προφορικές «διαβεβαιώσεις» ότι δεν υπάρχει σύγκρουση με την κυβέρνηση.

«Εκεί όπου υπάρχει διαφωνία, αυτή η διαφωνία δεν σηματοδοτεί, όπως κάποιοι θα ήθελαν, μια μείζονα σύγκρουση που υποκρύπτει στρατηγικές ή βαθιά ρήγματα. Πολύ θα το ήθελαν οι ειδήσεις του MEGA των 8 και ο κ. Πρετεντέρης, αλλά δεν θα του κάνουμε αυτή τη χάρη», ξεκαθάρισε.

 

Sponsored Post