ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2015 04:06 EEST | Updated 27/05/2015 04:26 EEST

Νέα εποχή για την εφαρμογή όπου τα μηνύματα «εξαφανίζονται»: Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο Snapchat

LIONEL BONAVENTURE via Getty Images
The logo and a page of mobile app 'Snapchat' are displayed on tablets on January 2, 2014 in Paris. Hackers broke into Snapchat, the hugely popular mobile app, accessing the phone numbers and usernames of 4.6 million users and publishing them online, tech news website TechCrunch has announced. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE (Photo credit should read LIONEL BONAVENTURE/AFP/Getty Images)

Την ανάγκη η δημοφιλής εφαρμογή, που μεταξύ άλλων επιτρέπει την αποστολή και λήψη μηνυμάτων- με ή χωρίς multimedia περιεχόμενο- που σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων διαγράφονται, δίχως να αφήσουν ίχνη πίσω τους, να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής της, εξέφρασε ο ιδρυτής της, Evan Spiegel.

Ο Spiegel, μιλώντας σε μία συνδιάσκεψη προγραμματιστών το βράδυ της Τρίτης, 27 Μαϊου, στην Καλιφόρνια, υπέδειξε το κύριο χαρακτηριστικό, το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει η εταιρία του. Μέχρι στιγμής, οι χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής πρέπει να κρατάν πατημένο ένα κουμπί στην οθόνη, προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποιο βίντεο.

Μελλοντικά, πρόθεση του Spiegel είναι να υπερκεραστεί το εμπόδιο αυτό, καθώς όπως παραδέχεται ο ίδιος, γνωρίζει πως πολλοί χρήστες το βρίσκουν ενοχλητικό, δίχως ωστόσο να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες.

Ο 24χρονος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής, υπογράμμισε ακόμη πως η εφαρμογή θα παραμείνει εστιασμένη στην ικανοποίηση αναγκών των ατομικών χρηστών και όχι των εταιριών, ενώ σύντομα η Snapchat αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως η μουσική, για παράδειγμα.

«Τι θέλουν οι άνθρωποι πραγματικά από τη μουσική; Τι κάνει ένα δίσκο σπουδαίο;». Ο Spiegel σημειώνει πως «θα πρέπει να υπάρχει κάτι καλύτερο από την απλή διάταξη των τραγουδιών. Το να ακούς μουσική διαδικτυακά, συνιστά απλώς μια διάταξη τραγουδιών. Εμείς λέμε: μπορεί να υπάρχει μια πιο πλούσια μουσική εμπειρία; Θα θέλαμε να εμβαθύνουμε στο ποια είναι η εμπειρία του να ακούει κανείς μουσική, αντί για το Πως τη βρισκω;».

Επίσης, ξεκαθάρισε πως η εταιρία του θα παραμείνει ανεξάρτητη. Υπενθυμίζεται πως το 2013 είχε απορρίψει πρόταση εξαγοράς από το Facebook, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αυτή τη στιγμή η μέγιστη αξία της Snapchat εκτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, με περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες ημερησίως.

Ο Spiegel επισημαίνει πως υπάρχει μία «φούσκα» στη Silicon Valley, της Καλιφόρνια, όπου εδρεύουν οι περισσότερες νεότευκτες επιχειρήσεις, με κεφάλαια να διακινούνται αλόγιστα, και πως είναι απλώς ένα θέμα χρόνου, μέχρι να σπάσει η φούσκα αυτή.

«Οι άνθρωποι κάνουν όλο και πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις», λέει. «Νομίζω πως θα υπάρξει μία ανακατάταξη. Όσον αφορά το πότε, δεν το ξέρουμε, αλλά το λαμβάνουμε υπ όψιν στα σχέδια μας».