ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/05/2015 11:45 EEST

Συνάντηση Λαφαζάνη με Ιρανό αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου: Επαφές για ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας

Eurokinissi

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν, Amir Hossein Zamaninia, βρέθηκε το ζήτημα της ανάπτυξης διμερών σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξέφρασε την ευχή του να ευοδωθούν οι προσπάθειες της ιρανικής κυβέρνησης για την ταχύτερη δυνατή άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία ανάπτυξης σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, στον οποίο έχει την ευθύνη, για την ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε την πρόθεση του για εξάντληση κάθε περιθωρίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την ανάπτυξη των σχέσεων αυτών σε όφελος των δύο χωρών και λαών αλλά και για την προάσπιση της ειρήνης, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και της σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος και ο διπλωματικός σύμβουλος του ΥΠΑΠΕΝ, Βασίλης Ξηρός.

Από ιρανικής πλευράς, το παρόν έδωσε ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα, Benham Behrouz, και ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Σχέσεων με την Ευρώπη, του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Abolgkassem Delfi.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)