ΔΙΕΘΝΕΣ
29/05/2015 11:54 EEST | Updated 29/05/2015 11:54 EEST

ΗΠΑ: Η έγκυος που είχε συλληφθεί βίαια για μια διαφωνία σκέφτεται να αλλάξει πόλη

Τον Απρίλιο βγήκε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που έδειχνε μια έγκυο γυναίκα να συλλαμβάνεται βίαια από αστυνομικούς για μια διαφωνία σε χώρο στάθμευσης σχολείου στην Πολιτεία της Καλιφόρνια. Οι εικόνες είχαν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης, καθώς οι αστυνομικοί είχαν ρίξει κάτω την Charlena Michelle Cooks, μην δίνοντας σημασία στην παράκλησή της να μην την χτυπήσουν γιατί είναι έγκυος.

Ένα μήνα μετά η γυναίκα έχει πλέον γεννήσει και, σύμφωνα με το Nydailynews, της έχει απαγορευτεί η είσοδος στον χώρο του σχολείου και η ίδια σκέφτεται να αλλάξει πόλη.

«Θα έλεγα ότι είναι τρομαχτικό γιατί μια γονιός αφήνει την κόρη της στο σχολείο και διαπληκτίστηκε με άλλο γονέα», ανέφερε, σύμφωνα με το CNN, η δικηγόρος της Ένωσης των Ατομικών Ελευθεριών στην Αμερική, Jessica Price, προσθέτοντας πως πολλοί θα δουν ότι στην όλη υπόθεση υπάρχει φυλετικό ζήτημα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η Cooks είναι Αφροαμερικανή, ενώ η γυναίκα με την οποία διαφώνησε είναι λευκή. Σύμφωνα με το CNN, όταν στο σημείο κατέφθασε η αστυνομία, οι αρχές απομόνωσαν την Cooks και της ζήτησαν την ταυτότητά της, χωρίς να κάνουν το ίδιο και στην άλλη γυναίκα. Εκπρόσωποι του δήμου της πόλης Barstow υποστήριξαν πως δεν τίθεται ζήτημα φυλετικής διάκρισης, καθώς η πόλη είναι πολυπολιτισμική και οι αστυνομικοί δε είναι μόνο λευκοί.