ΔΙΕΘΝΕΣ
29/05/2015 10:23 EEST

FIFA-Σεπ Μπλάτερ: «Δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο εάν άλλες χώρες είχαν πάρει τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022...» Ο

ASSOCIATED PRESS
A soccer ball with different colored flags, including the South African national flag, right, painted on a wall in the township of Khayelitsha, South Africa, Thursday, May 28, 2015. The image of South Africa’s 2010 World Cup has been shattered by allegations that its bid over a decade ago was involved in bribes of more than $10 million to secure FIFA votes _ possibly with the knowledge or involvement of the South African government. (AP Photo/Schalk van Zuydam)

Ο Τζόζεφ "Σεπ" Μπλάτερ, ο πρόεδρος της FIFA που διεκδικεί σήμερα μία πέμπτη προεδρική θητεία εν μέσω του χάους που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας , δήλωσε ενώπιον του Συνεδρίου που διεξάγεται στη Ζυρίχη ότι «δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο», εάν η οργάνωση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 είχε ανατεθεί σε άλλες χώρες αντί της Ρωσίας και του Κατάρ.

«Εάν στις 2 Δεκεμβρίου 2010, δύο άλλες χώρες είχαν ορισθεί ως διοργανώτριες των Παγκοσμίων Κυπέλλων ποδοσφαίρου του 2018 και του 2022, πιστεύω ότι σήμερα δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο», υπονοώντας ότι οι δύο αυτές αναθέσεις προκάλεσαν την οργή της Βρετανίας, που ήταν υποψήφια για το 2018 , και των ΗΠΑ, υποψήφιας χώρας για το 2022.

Νωρίτερα, ο Σεπ Μπλάτερ είχε χαρακτηρίσει «σκιά τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας» και απηύθυνε έκκληση από το βήμα του συνεδρίου στα μέλη της FIFA για την αποκατάσταση των «ζημιών».

«Αν αποκαταστήσουμε τις ζημιές, αρχίζουμε αμέσως να αποκαθιστούμε τις ζημιές». «Οι ένοχοι, εάν αποδειχθούν ένοχοι, είναι πρόσωπα, όχι το σύνολο του οργανισμού. Τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας έριξαν μία σκιά. Ας προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε αυτήν την σκιά, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να κυλιέται στη λάσπη η υπόληψη της FIFA» , καταλήγοντας: «Ας συνασπισθούμε για να προχωρήσουμε».

Ο Σεπ Μπλάτερ, που ξεπέρασε σοβαρές κρίσεις στις τάξεις της FIFA, το 2002 και το 2011, εξασφαλίζοντας τελικά πάντα την επανεκλογή του, προσέφυγε στο τέλος στην αγαπημένη του μεταφορά καλώντας τις 209 ομοσπονδίες να τον ακολουθήσουν: «Το καράβι δεν κλυδωνίζεται πια και πλέει ήρεμα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post