«Σύννεφα» στο Μαξίμου για την επιλογή Παναρίτη στο ΔΝΤ

«Σύννεφα» στο Μαξίμου για την επιλογή Παναρίτη στο ΔΝΤ
Eurokinissi

Τweet του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, με το οποίο εξέφραζε την αντίθεσή του στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ΔΝΤ και ζητούσε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν, έκανε retweet ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς- υποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι συνεχίζονται και μάλιστα πυκνώνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με την επιλογή της κ. Παναρίτη.

Η επιλογή της, που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της HuffPost Greece, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορική συνέντευξη.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Γιάνη Δραγασάκη διέψευδαν δημοσιεύματα που φέρουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να τηρεί ουδέτερη στάση στο θέμα του διορισμού Παναρίτη στο ΔΝΤ. Ο κ. Δραγασάκης ήταν αντίθετος και επικαλέστηκε λόγους πολιτικούς στη συνεδρίαση, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι έχουν υπάρξει ήδη αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστική – πέραν αυτής του Δημήτρη Παπαδημούλη- αυτήν της επίσης ευρωβουλευτή, Σοφίας Σακοράφα, που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τα εξής:

Δημοφιλή