Να αναλάβει καθήκοντα αντιπροσώπου στο ΔΝΤ από την ερχόμενη Τρίτη ζήτησε η Έλενα Παναρίτη

Να αναλάβει καθήκοντα αντιπροσώπου στο ΔΝΤ από την ερχόμενη Τρίτη ζήτησε η Έλενα Παναρίτη
Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κάρλο Κοταρέλι, υπεύθυνου διευθυντή του ΔΝΤ για τις Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Πορτογαλία και Σαν Μαρίνο, είχε σήμερα, Πέμπτη, η Έλενα Παναρίτη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησε να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, από την Τρίτη 2 Ιουνίου (και όχι από τις 19 Ιουνίου όπως προβλέπεται).

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece από την Ουάσιγκτον, η κ. Παναρίτη στην τηλεφωνική επικοινωνία της με τον κ. Κοταρέλι, ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ανάληψης των καθηκόντων της ως μόνιμης αντιπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Κοταρέλι ζήτησε να του αποσταλεί επιστολή με το σχετικό αίτημα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η κίνηση της κυρίας Παναρίτη προμηνύει στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων έντονη κινητικότητα τις επόμενες ημέρες, ενώ όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά την ώρα που το EuroWorkingGroup έστειλε «τελεσίγραφο» προς την Αθήνα να υπάρξει συμφωνία έως την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεση της η HuffPost, προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση καθώς το Μέγαρο Μαξίμου στο παρελθόν έχει διαψεύσει τις φήμες που έφερναν την Έλενα Παναρίτη να αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Δημοφιλή