ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/06/2015 11:04 EEST | Updated 01/06/2015 11:15 EEST

«Καρφί» Κομισιόν προς Τσίπρα: Οι μεταρρυθμίσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα άρθρα

«Καρφί» προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το άρθρο του στη «Le Monde», αποτέλεσε η τοποθέτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, η οποία, κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, είπε, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα, ότι «αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από τα άρθρα άποψης είναι οι σαφείς προτάσεις μεταρρυθμίσεων».

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε σχόλιο περί «paperology» (σε ελεύθερη απόδοση, «χαρτολογίας» περί διακίνησης εγγράφων).

Η κ. Αντρέεβα ανέφερε ότι συνεχίζονται οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας και ότι η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι υπάρχει συναίνεση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών για το τι πρέπει να γίνει και πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες, στο πλαίσιο του Brussels Group.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup, ανέφερε ότι το επόμενο είναι στις 18, ωστόσο είναι έτοιμο να συνεδριάσει νωρίτερα αν χρειαστεί.