ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/06/2015 13:42 EEST | Updated 02/06/2015 14:10 EEST

Ο Ντάισελμπλουμ δεν «βλέπει» συμφωνία εντός της εβδομάδας - «Ανεπαρκής» η πρόοδος

SAUL LOEB via Getty Images
SAUL LOEB/AFP/Getty Images

Ενώ όλες οι πλευρές «τρέχουν» για να υπάρξει άμεσα συμφωνία για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κρίνει «ανεπαρκή» την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και μειώνει τις προσδοκίες για συμφωνία εντός της εβδομάδας.

«Έχει καταγραφεί πρόοδος, αλλά είναι πράγματι ανεπαρκής» είπε σε συνέντευξή του στο ολλανδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τονίζοντας ότι «θεωρητικά» δεν είναι εφικτή μια συμφωνία εντός της εβδομάδας, όπως μετέδωσε το Reuters. Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, διαβεβαίωσε ότι αν και οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς για το είδος των μέτρων τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της έκτασης των μεταρρυθμίσεων. «Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πάντως ότι η κυβέρνηση αναμένει από τους θεσμούς την πρόταση τους και ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Οι διαπραγματεύσεις, βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, με την Ελλάδα να έχει καταθέσει πρόταση προς τους θεσμούς, οι οποία σύμφωνα με πληροφορείς της HuffPost Greece, είναι 47 σελίδων. Το κείμενο συντάχθηκε μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας και παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, κ.Χουλιαράκης.

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και των δανειστών έχουν νέα συνεδρίαση το απόγευμα σε επίπεδο Brussels Group, ενώ αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσει το ΕuroWorking Group.

Sponsoed Post