ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/06/2015 06:37 EEST | Updated 03/06/2015 06:37 EEST

Ιskra: Να απορριφθεί το τελεσίγραφο των δανειστών.Υπάρχουν λύσεις που τρέμουν οι δανειστές

sooc

Τη στιγμή που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους έχει μπει στην τελική ευθεία, η Αριστερή Πλατφόρμα «ξαναχτυπά» και με άρθρο στην ιστοσελίδα isrka.gr ζητά από την κυβέρνηση να απορρίψει τα τελεσίγραφα των θεσμών επιμένοντας πως υπάρχουν «εναλλακτικές λύσεις» τις οποίες «τρέμουν οι δανειστές».

Όπως τονίζεται: «Τις τελευταίες ώρες γίνεται σαφές ότι ''εταίροι'' και ''θεσμοί'', με το όπλο της χρηματοδοτικής ασφυξίας στον κρόταφο της χώρας, επιχειρούν να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, νεοφιλελεύθερες αντεργατικές απορρυθμίσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Απέναντι τόσο στους απροκάλυπτους, όσο και στους κεκαλυμμένους εκβιασμούς των δανειστών η κυβέρνηση έχει μια και μόνη επιλογή διεξόδου και αυτήν θα ακολουθήσει: Την απόρριψη κάθε τελεσίγραφου που αξιώνει συμφωνία που αντιστρατεύεται τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς.

Αξιώσεις για επέκταση της λιτότητας, με επώδυνα μέτρα βάρος των λαϊκών στρωμάτων, εκποίηση δημοσίου πλούτου και νέα επίθεση σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα δεν είναι δυνατό να γίνουν και δεν θα γίνουν αποδεκτές από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις που παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ελπιδοφόρες, προοδευτικές εξελίξεις από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Αυτές τις εναλλακτικές λύσεις είναι που τρέμουν οι δανειστές οι οποίες, όμως, γίνονται όλο και πιο προσφιλείς για το λαό, προκειμένου να ακολουθηθεί μια νέα ανορθωτική πορεία του τόπου».