ΔΙΕΘΝΕΣ
03/06/2015 18:18 EEST | Updated 03/06/2015 18:35 EEST

Η ημέρα που πέθαναν 11 ορειβάτες στο πιο επικίνδυνο βουνό του κόσμου

Βρίσκεται στο δυτικό άκρο των Ιμαλαΐων και πρόκειται για το πιο επικίνδυνο βουνό για ανάβαση ακόμα και αν είναι μικρότερο από το Έβερεστ.

Ο λόγος για το Κ2 που βρίσκεται στο βόρειο Πακιστάν. Αυτή την επικίνδυνη κορυφή προσπάθησαν να την κατακτήσουν περισσότεροι από 300 αλπινιστές μέχρι στιγμής, ωστόσο το ένα τέταρτο από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς την κορυφή.

Ήταν το καλοκαίρι του 2008 όταν 200 περίπου ορειβάτες από διάφορες αποστολές της Σερβίας, της Νότιας Κορέας, της Ιταλίας, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, έφτασαν συναντήθηκαν στη βάση πριν την κορυφή του βουνού.

Η τραγωδία συνέβη την 1η Αυγούστου του 2008 όταν 11 ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια της ανάβασης.

Την ιστορία της τραγωδίας καταγράφει η ταινία "The Summit" που σκηνοθέτησε ο Nick Ryan όπου επιχειρεί να καταγράψει τη συνέβη μέσα από συνεντεύξεις από επιζώντες, οπτικό υλικό από την μοιραια ανάβαση καθώς και αναπαραστάσεις που γυρίστηκαν στις Άλπεις.

Photo gallery The Summit See Gallery