Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης έτοιμο να προσχωρήσει στην πλευρά της ρήξης

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης έτοιμο να προσχωρήσει στην πλευρά της ρήξης
SOOC

Με το θρίλερ για την επιδιωκόμενη συμφωνία να συνεχίζεται εντός και των επόμενων ημερών, δηλώσεις κορυφαίου μέλους της κυβέρνησης το οποίο συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις πυροδοτούν εκ νέου το πολιτικό σκηνικό έπειτα από το αδιέξοδο της Τετάρτης.

Ειδικότερα, με αποκλειστική του δήλωση στη HuffPost Greece ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει ότι εάν οι εταίροι επιμείνουν στις θέσεις τους, τότε «εγώ προσχωρώ στη λογική της ρήξης».

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά τη μαραθώνια συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν ανέφερε ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η πρόταση της ελληνικής πλευράς αν και προσέθεσε ότι οι συζητήσεις - σε μέρος των οποίων συμμετείχε και ο επικεφαλής του Eurogroup - εξελίχθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν ενταθεί έπειτα από το κείμενο πέντε σελίδων το οποίο κατατέθηκε από την πλευρά των εταίρων με ατζέντα μέτρων τα οποία η ελληνική κυβέρνηση κρίνει ως υφεσιακά και απορρίπτει. Ανάμεσα σε αυτά η κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος του έτους, αύξηση του ΦΠΑ στο τιμολόγιο της ΔΕΗστο 23%, μείωση του κόστους του ασφαλιστικού συστήματος και άρα μείωση των συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ στα φάρμακα και επιστροφή σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία όπως σημειώνουν πηγές από το Μαξίμου παράγουν λιτότητα.

Δημοφιλή