Κείμενο φωτιά στον iskra ζητεί ρήξη εδώ και τώρα

iskra: Ρήξη εδώ και τώρα με τον λαό ενημερωμένο
eurokinissi

Πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες κάνουν λόγο για ρήξη με τους δανειστές. Κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του κ. Λαφαζάνη, κάνει λόγο «για ρήξη εδώ και τώρα με τον λαό ενημερωμένο».

«Οι εξελίξεις στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι λεγόμενοι θεσμοί επιδιώκουν συμφωνία – ολετήρα για τον ελληνικό λαό και τη χώρα, αμετακίνητοι στη λογική του νεοφιλελεύθερου μοντέλου λιτότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Σε αυτό γίνεται λόγος στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση τα οποία ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ για φέτος, με «δραστικές περικοπές στις δαπάνες για το συνταξιοδοτικό σύστημα και καμία ανατροπή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για ασφαλιστικό και εργασιακά».

Το κείμενο αναφέρεται επίσης σε όσα ζητούν οι δανειστές προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε μια σειρά από ζητήματα, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα, το ΦΠΑ, το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επανεξέταση της ρύθμισης των 100 δόσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι δεν περιέχει καμία αναφορά για το θέμα της διαγραφής ή απομείωσης του ελληνικού χρέους.

«Αποδεικνύεται πλέον, ότι οι εταίροι και δανειστές δεν ενδιαφέρονται καν για ένα έντιμο συμβιβασμό και επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε πλήρη υποταγή» υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι μια τέτοιου είδους συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει και επισημαίνεται ότι «η ρήξη έχει καταστεί η αναγκαία λύση».

«Μια συμφωνία με τους θεσμούς ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει», καταλήγει το κείμενο.

Δημοφιλή