ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/06/2015 14:47 EEST | Updated 05/06/2015 14:47 EEST

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ο Βενιζέλος άφησε αιχμές για υπονόμευση και προσωπικές συμπεριφορές

eurokinissi

Αιχμές άφησε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα δίχως ωστόσο να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι το Συνέδριο βρίσκει το ΠΑΣΟΚ μικρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά.

«Εγκαταλελειμμένο από στελέχη που διαμορφώθηκαν όχι μόνο πολιτικά, αλλά και κοινωνικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Που ανυψώθηκαν, που τιμήθηκαν με σημαντικά έως κορυφαία κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και διοικητικά αξιώματα. Το βρίσκει υπονομευμένο από προσωπικές συμπεριφορές».

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι σε σε μια περίοδο που όλοι λένε δεν υπάρχει αντιπολίτευση, «το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που απέναντι σε μια ασύμμετρη κυβέρνηση, ασκεί την δική του ασύμμετρη, ισχυρή, αποτελεσματική, πειστική αντιπολίτευση».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης και στη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, κάνοντας λόγο για αδιέξοδο.

«Η συγκυρία είναι βαριά και κρίσιμη. Σήμερα ο κ. Τσίπρας ζήτησε επιτέλους να ενημερώσει τη Βουλή μετά το αδιέξοδο, ενώ δαπανήθηκε πολύτιμος εθνικός χρόνος ,με τη χώρα στριμωγμένη με την πλάτη στον τοίχο. Σε λίγη ώρα θα ακούσουμε την αφήγηση του κ. Τσίπρα και θα απαντήσω στη Βουλή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτή είναι κατά πάσα πιθανότητα, εκτός εάν έχουμε τις επόμενες μέρες σημαντικές κοινοβουλευτικές εξελίξεις, η τελευταία παρουσία μου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας σε παρόμοιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στην άμεση εκλογή από τη βάση του νέου Προέδρου του», είπε επίσης ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι θα εξηγήσει και τους λόγους τους οποίους τον οδήγησαν να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Θα πω μόνο μια φράση σε σχέση με τα αυριανά. Θα μιλήσω αύριο για τους λόγους που με οδήγησαν να αποφασίσω να ζητήσω τη λήξη της θητείας μου ένα σχεδόν χρόνο νωρίτερα. Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι με την αποχώρησή μου θα βρουν το πεδίο ελεύθερο για την άλωση και την αλλοίωση του μικρού ΠΑΣΟΚ.

Θα με βρουν αποφασιστικά απέναντί τους, με όλο μου το βάρος, απαλλαγμένο από βάρη που δεν μου επιτρέπουν να λέω ορισμένα πράγματα». ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.