ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/06/2015 05:37 EEST | Updated 05/06/2015 05:37 EEST

Στρατούλης: Προσφυγή στις κάλπες εάν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω

Eurokinissi

«Δεν πρόκειται να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον λαό» δήλωσε στον Αντ1 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η διαπραγμάτευση, ενώ μίλησε και για εκλογές εάν δεν αλλάξουν στάση οι δανειστές.

Όπως σημείωσε, οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα. Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως στην ουσία ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας τη χώρα σε ένα Μεσαίωνα εργασιακό και κοινωνικό, ενώ υποστήριξε πως οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα σαν να ήταν αποικία.

Ο κ. Στρατούλης επισήμανε πως αν οι πιστωτές δεν κάνουν πίσω, τότε η λύση θα είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη θέλησή του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post