ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/06/2015 06:17 EEST | Updated 06/06/2015 06:24 EEST

Πάτρα: Φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή από νοσοκομειακά απόβλητα

Eurokinissi/Photo αρχείου

Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτελεί η εναπόθεση μολυσματικών νοσοκομειακών αποβλήτων σε περιοχή της Πάτρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει ο ιστότοπος patrastimes.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τεράστια οικολογική καταστροφή - σε συνδυασμό με την μετατροπή της σε μόνιμη εστία απειλής της δημόσιας υγείας – έχουν προκαλέσει «άγνωστοι» σε  έκταση 20 περίπου στρεμμάτων η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Πρέβεδου .

Η έκταση συνορεύει με χείμαρρο ο οποίος διέρχεται από την περιοχή - έχει μετατραπεί σε χαβούζα  υποδοχής νοσοκομειακών απόβλητων τα οποία είναι μολυσματικά.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο χρόνος εναπόθεσης των αποβλήτων παραμένει άγνωστος  για τους επιφορτισμένους με την προστασία της Δημόσιας Υγείας φορείς αλλά, όπως τονίζεται, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, πως δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια , παρά τις καταγγελίες και τον εντοπισμό των μολυσματικών αποβλήτων, να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Πηγές που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν πως  δύο Κέντρα υγείας που λειτουργούν στην περιοχή της Αχαΐας αλλά και μια εταιρεία η οποία είναι διαπιστευμένη για την αποκομιδή νοσοκομειακών αποβλήτων πρέπει να ψαχτούν καθώς από τους κωδικούς που υπάρχουν πάνω σε πολλά από τα  μολυσματικά απόβλητα είναι εύκολο να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της ρύπανσης.

Ο υδροφόρος ορίζοντας

Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους σε ότι αφορά και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με  τοξικές και μολυσματικές ουσίες, καθώς η έκταση στην οποία έχει γίνει η εναπόθεσή τους , συνορεύει με χείμαρρο  ενώ λόγω των βροχοπτώσεων μεγάλες ποσότητες από μολυσματικά υγρά έχουν στραγγιχτεί απευθείας στους υπόγειους υδάτινους πόρους της περιοχής.