ΗΠΑ: 20χρονος απήγαγε έφηβη για να την «σώσει» αλλά εκείνη πέθανε

ΗΠΑ: 20χρονος απήγαγε έφηβη για να την «σώσει» αλλά εκείνη πέθανε
Youtube

O 20χρονος Kyle Dube ζούσε στην Πολιτεία του Maine με την κοπέλα και την τετράχρονη κόρη του, όμως είχε εμμονή με μια 15χρονη μαθήτρια που ζούσε στην περιοχή του. Η Nichole Cable γνώριζε τον 20χρονο άνδρα, ο οποίος δούλευε σε ένα πρακτορείο που προσέφερε υπηρεσίες σε άτομα που είχαν αναπηρίες, όμως τον έβλεπε σαν φίλο. Όταν εκείνος μια μέρα προσπάθησε να την φιλήσει και εκείνη αποτραβήχτηκε, ο Kyle σχεδίασε ένα νοσηρό σχέδιο για να την εντυπωσιάσει.

Μετά από πολύ σκέψη, ο ίδιος έστησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του πρώην αγοριού της έφηβης. Στόχος του ήταν να την προσεγγίσει ως «Bryan Butterfield», να την απαγάγει έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του και στη συνέχεια να την «σώσει». Στο μυαλό του αυτή η κίνηση θα εντυπωσίαζε την Nichole, όμως το σχέδιο τελικά κατέληξε σε τραγωδία.

Στις 12 Μαΐου του 2013 ο 20χρονος συνάντησε την νεαρή σε ένα απομονωμένο δρόμο, της έκλεισε το στόμα με κολλητική ταινία και την πέταξε βίαια στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Όταν όμως μετά από λίγο προσπάθησε να δει σε τι κατάσταση ήταν η κοπέλα, συνειδητοποίησε πως τις είχε κλείσει τους αεραγωγούς και εκείνη είχε πεθάνει από ασφυξία. Χωρίς δεύτερη σκέψη, εγκατέλειψε το νεκρό της σώμα στο δάσος, το οποίο βρέθηκε γυμνό μετά από οκτώ μέρες.

Το DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της ταίριαζαν με αυτό του Kyle, του οποίου το πρόσωπο ήταν γεμάτο αμυχές. Πολύ σύντομα βρέθηκε πως το ψεύτικο προφίλ με το οποίο είχε επικοινωνήσει μέσω Facebook για τελευταία φορά η Nichole είχε δημιουργηθεί στο σπίτι του 20χρονου και ακολούθως οι αρχές τον συνέλαβαν. Στο κελί του ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του σε έναν άλλο συλληφθέντα, ενώ την εμπλοκή του στην υπόθεση αποκάλυψε και η ίδια η κοπέλα του.

Η δίκη ξεκίνησε φέτος το Φεβρουάριο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Penobscot County, κατά την οποία ο Kyle υποστήριξε ότι είναι αθώος. Οι συνήγοροί του μάλιστα υποστηρίζουν πως είχαν και άλλα άτομα πρόσβαση στον υπολογιστή του, επομένως μπορεί να μην είχε δημιουργήσει ο ίδιος αυτό το προφίλ. Από την άλλη, οι μηνυτές υποστήριξαν πως όχι μόνο ο Kyle ήταν αυτός που την σκότωσε, αλλά η πράξη αυτή έγινε με πρόθεση. Μετά από 45 λεπτά οι δικαστές τελικά τον καταδίκασαν σε ποινή κάθειρξης 60 ετών για ανθρωποκτονία, 30 για απαγωγή και του επιβλήθηκε η επιβολή χρηματικής αποζημίωσης στην οικογένεια.

«Αυτός ήταν ένας απρόκλητος, ψυχρός φόνος... η Nichole Cable ήταν μια έφηβη γεμάτη αγάπη, ζωή, ευτυχία και είχε όλη την ζωή μπροστά της», δήλωσε η δικαστής Ann Murray την ημέρα της καταδίκης.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με την Daily Mirror, συμμαθητές της Nichole άρχισαν να έχουν φοβίες σχετικά με την χρήση των κοινωνικών δικτύων και πολλοί από αυτούς έκλεισαν τους λογαριασμούς τους.

Δημοφιλή