Κωνσταντοπούλου σε Πανούση: Τροφοδοτείς την αντιπαράθεση και την αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής

Κωνσταντοπούλου σε Πανούση: Τροφοδοτείς την αντιπαράθεση και την αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής
Sooc

Σκοπιμότητες πίσω από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα της απαγόρευσης σε αστυνομικούς να εισέλθουν στο κτήριο της Βουλής προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, βλέπει το Προεδρείο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στρέφει μάλιστα τα βέλη της κατά του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού, Γιάννη Πανούση υποστηρίζοντας πως για πολλοστή φορά υποδαυλίζει με δηλώσεις του την εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων «αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής» και τροφοδοτεί την αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ενώ γίνεται λόγος και για διαρκείς επιθέσεις προς την ίδια.

«Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος», αναφέρεται μάλιστα με νόημα στη σχετική ανακοίνωση.

Αρχικά βέβαια, η κ.Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει πως το θέμα έτυχε ευρύτατης προβολής με μοναδικό στόχο να επισκιαστεί μια από τις μείζονος σημασίας δραστηριότητες της Βουλής, η προγραμματισμένη και δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση Siemens.

«Ήταν, λοιπόν, απολύτως αναμενόμενο ότι θα επινοηθεί και θα κατασκευασθεί “μείζον ζήτημα” λειτουργίας της Προέδρου της Βουλής, που προεδρεύει της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Το θέμα αυτή τη φορά είχε το συγκλονιστικό περιεχόμενο “Δεν άφησε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής οι άνδρες των ΜΑΤ”», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου της Προέδρου της Βουλής.

Παράλληλα, στο Δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο «...σε σχέση με τις στοχευμένες επιθέσεις των τελευταίων δύο ημερών και τον ρόλο της Αστυνομίας σε μία Δημοκρατία» η κ.Κωνσταντοπούλου φαίνεται να επιμένει και αναγκαιότητα να κρατηθεί η αστυνομίας εκτός του κτιρίου της Βουλής.

«Επειδή το φως της δημοσιότητας είδαν διάφορα ρεπορτάζ, καταγγελίες, διαρροές που αποδίδονται σε «κύκλους της Προέδρου» ή «κύκλους της ασφάλειας της Βουλής», διευκρινίζονται τα εξής, προς πάσα κατεύθυνση:

1) Η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλούν μέσω «κύκλων»

2) Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής.

3) Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται

4) Η είσοδος προσώπων στο χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό

5) Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής. Αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής ανά δυάδες ή και τετράδες οπλοφορώντας και χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητας γνωρίζουν ότι διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής».

Στην ανακοίνωση δε υπάρχουν και βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Πανούση: «Με αυτά τα δεδομένα,τα οποία είναι γνωστά και συνομολογημένα από το αρμόδιο Υπουργείο σε σχέση με τις δυνάμεις που υπάγονται στην ευθύνη του, προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι, για πολλοστή φορά, υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμοδίου Αν. Υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρό του».

Η κ.Κωνσταντοπούλου μάλιστα παρατηρεί πως «Η δήλωση “ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον”, που έγινε από τον Αν. Υπουργό που προΐσταται των Αστυνομικών Δυνάμεων αφ’ ενός υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή και εκ τρίτου, δυστυχώς, μεταφράζεται στην πράξη αλλά και μέσω της εξειδίκευσής της ως πλήρης άρνησης σεβασμού στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν «ελευθέρας» χωρίς κανέναν έλεγχο και ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο έχει εφαρμοσθεί ο νόμος ως προς όλους».

Δημοφιλή