Ο Πανούσης απαντά στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Η αιχμηρή απάντηση Πανούση στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
eurokinissi

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούνταν η παραίτησή του.

«Είναι άλλο η γνώμη τους είναι άλλο η γνώση μου» σχολίασε ο κ. Πανούσης. Υπενθυμίζεται ότι στο ψήφισμά της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Πανούση ότι επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του «κεκτημένου Δένδια» και επισημαίνει πως πρόκειται για «ένα μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα».

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι οριοθετικές γραμμές ανάμεσα στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατία και στις διάφορες απόψεις περί της κατάληψης οποιουδήποτε χώρου από οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτά όμως είναι κυβερνητική πολιτική δεν είναι πολιτική Πανούση…» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα το μεσημέρι, λέγοντας «…χαίρομαι για τη δήλωση του κ. Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, αλλά θα προτιμούσα να είχε συμπληρωθεί με το ότι εγώ αυτή τη στιγμή υπηρετώ την κυβερνητική πολιτική».

Ωστόσο ο κ. Πανούσης σχολίασε ότι «αν η κυβερνητική πολιτική είναι να μην μπαίνω στο πανεπιστήμιο, το οποίο έχουν καταλάβει διάφοροι τύποι ή να αφήνουμε στις Σκουριές να σκοτώνονται άνθρωποι, επειδή η πολιτική τους έχει οδηγήσει σε αυτή τη σύγκρουση και όχι η αστυνομία, πάμε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα».

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για την κριτική που δέχεται κυρίως από θεσμικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σχολίασε πως «υπάρχει ένα συνταγματικό παράδοξο. Απολογούμαι στην κυβέρνηση αντί να απολογούμαι στην αντιπολίτευση. Υπάρχει ένα χαριτωμένο. Με χτυπούν και από τα δύο μέρη. Γι’ αυτό μένω όρθιος…» για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα. Εγώ δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά μας. Οφείλουν να μου πούνε ότι μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε ένα δημόσιο και ιδιωτικό χώρο και να κάνει ό,τι θέλει. Οφείλουν να μου πούνε ότι η αριστερή αστυνομία είναι αυτή η οποία συλλαμβάνει τους μη αριστερούς. Οφείλουν να μου πούνε... γιατί δεν καταλαβαίνω τι λένε...».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Στυλίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συζήτηση με τον δήμαρχο Απόστολο Γκλέτσο για την εγκληματικότητα στην περιοχή και την ελάχιστη αστυνόμευση, όπως επίσης για τα μέτρα πυροπροστασίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Δημοφιλή