ΔΙΕΘΝΕΣ
09/06/2015 05:32 EEST | Updated 09/06/2015 05:38 EEST

Bloomberg: Μεγαλώνει το χάσμα στην προσέγγιση Μέρκελ - Σόιμπλε στο θέμα της Ελλάδας

Sean Gallup via Getty Images
COLOGNE, GERMANY - DECEMBER 10: German Chancellor and Chairwoman of the German Christian Democrats (CDU) Angela Merkel (R) and German Finance Minister Wolfgang Schaeuble chat at the annual CDU party congress on December 10, 2014 in Cologne, Germany. The CDU is the senior partner in Germany's ruling government coalition and yesterday delegates re-elected Merkel as party chairwoman with 96.7% of votes. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Διεύρυνση του χάσματος στην προσέγγιση της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο θέμα της Ελλάδας «βλέπει» το Blommberg.

Σύμφωνα με πηγές, την στιγμή που η καγκελάριος είναι έτοιμη να κάνει κάποιες παραχωρήσεις για γεωπολιτικούς λόγους, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είναι πρόθυμος να επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Αυτό το χάσμα έχει επεκταθεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει τυχόν αλλαγές στο Μνημόνιο ή ένα νέο πρόγραμμα στήριξης. Πολλά μέλη μάλιστα δυσκολεύονται τόσο να στηρίξουν την στάση της Μέρκελ που είναι πολύ πιθανό να συμπαραταχθούν με τον Σόιμπλε. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, η καγκελάριος, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, ίσως χρειαστεί να συνδέσει την ψήφο στήριξης της Ελλάδας με μια ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να υποχρεώσει τους βουλευτές να ταχθούν με το μέρος της.