ΔΙΕΘΝΕΣ
13/06/2015 05:02 EEST

Αριζόνα: Επέζησε μετά από 500 - 1000 τσιμπήματα μελισσών

eurokinissi

Όχι μόνο τυχερός αλλά και κάτι παραπάνω θα πρέπει να θεωρείται ένας Αμερικανός ο οποίος δέχτηκε 500 με 1000 τσιμπήματα από δεκάδες χιλιάδες μέλισσες αλλά...επέζησε. Το περιστατικό έγινε κοντά στην πόλη Κίνγκμαν της βορειοδυτικής Αριζόνας.

Ο άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Κίνγκμαν.

Όλα έγιναν όταν επιχείρησε να καταστρέψει μία κυψέλη στον κήπο του σπιτιού του, δήλωσε η εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Μοχέιβ, η Λέσλι ΝτεΣάντις.

"Ο αριθμός των μελισσών κάτω από το υπόστεγο ήταν απίστευτος. Ο αστυνομικός που μετέβη εκεί είπε ότι ήταν σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες. Απλώς απίστευτο", είπε η ίδια.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο άνδρας πραγματοποιούσε εργασίες στον κήπο του σπιτιού του όταν δέχτηκε τα τσιμπήματα και έτρεξε στο αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια ζήτησε βοήθεια από δύο περαστικούς, οι οποίοι επίσης δέχτηκαν επίθεση από τις μέλισσες αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ένας μελισσοκόμος, ο οποίος κλήθηκε επί τόπου, δέχτηκε κι εκείνος τσιμπήματα 23 φορές και όπως είπε στις αρχές προφανώς θα χρειαστούν αρκετές μέρες μέχρι να καταστεί εφικτό να συγκεντρωθούν όλες οι μέλισσες.

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν μέσα στο σπίτι τα κατοικίδιά τους, να αποφεύγουν να περπατούν κοντά στο σπίτι του θύματος των μελισσών και να οδηγούν με κλειστά τα παράθυρα των οχημάτων τους.

Η περιοχή της επίθεσης είναι μία κοινότητα με γήπεδα του γκολφ με μεγάλα σπίτια στην Βάλε Βίστα, περίπου 23 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κίνγκμαν και 332 βορειοδυτικά του Φίνιξ.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)