Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο όσους απειλούν τη χώρα του

Οι ψυχροπολεμικές δηλώσεις Πούτιν και οι αυστηρές προειδοποιήσεις
Shutterstock / Vasily Smirnov

Σε δηλώσεις οι οποίες θύμιζαν εποχές Ψυχρού Πολέμου προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας.

«Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας…προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται», δήλωσε.

Ο Πούτιν επίσης δήλωσε, έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Φινλανδό Πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο στο Προεδρικό Μέγαρο έξω από την Μόσχα, ότι η καλύτερη εγγύηση της ασφάλειας της Φινλανδίας είναι η ουδετερότητα της.

Ο ρώσος Πρόεδρος, ανέφερε επίσης ότι ζητεί από την Ουκρανία να αποπληρώσει οφειλές από ένα προηγούμενο πρόγραμμα δανεισμού που υπεγράφη από τον πρώην Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με ένα συμφωνημένο πρόγραμμα αποπληρωμής. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που προσεγγίζει η Δύση την κατάσταση στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε επίσης πως πίστευε ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία ήταν ισορροπημένη και δίκαιη και ότι εάν η Ρωσία δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της δεν θα την υπέγραφε.

Ανησυχία από Κέρι

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα προσθέσει φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους.

«Με ανησυχεί πράγματι», είπε ο Κέρι στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε επίσης πως η στάση αυτή μπορεί να αποτελεί μια προσποίηση από πλευράς του Πούτιν, αλλά πρόσθεσε:

«Κανένας άνθρωπος που ακούει αυτού του είδους την ανακοίνωση από τον ηγέτη μιας ισχυρής χώρας δεν θα μπορούσε να μην ανησυχήσει για το ποιες είναι οι συνέπειες».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα