Η Τουρκία εκδίδει στη χώρα μας τον δραπέτη δολοφόνο του «Μαρσελίνο»

Η Τουρκία εκδίδει στη χώρα μας τον δραπέτη δολοφόνο του «Μαρσελίνο»
Shutterstock / ehabeljean

Στη χώρα μας εκδίδεται από τις τουρκικές Αρχές 57χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Μαρσελίνο», του 17χρονου αθίγγανου που είχε δολοφονηθεί από τους απαγωγείς του.

Ο 57χρονος τον Νοέμβριο του 2005 παραβίασε τακτική άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας μας και τον Μάρτιο του 2006 συνελήφθη στην Τουρκία για διακίνηση ναρκωτικών. Σήμερα, Τετάρτη εκδίδεται στη χώρα μας από τις Αρχές της Τουρκίας, κατόπιν αιτήματος των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών. Στο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δις ισόβια και κάθειρξη 25 ετών για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, καθώς και για παραβάσεις περί ναρκωτικών.

Η υπόθεση Μαρσελίνο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τον μήνα Μάρτιο του 1990, ο 57χρονος μαζί με ομάδα αθίγγανων αφαίρεσαν στην Αγιά Βαρβάρα από τους γονείς του τον ανήλικο Γιάννη Τσατσάνη, γνωστό και ως «Μαρσελίνο», με σκοπό να εισπράξουν λύτρα από την οικογένειά του. Οι απαγωγείς είχαν επικοινωνήσει με τον πατέρα του νεαρού ζητώντας του 150 εκατ. δραχμές. Ο Γιώργος Tσατσάνης, πατέρας του θύματος, είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια με εμπορικές συναλλαγές μέχρι την Άπω Ανατολή. Κατάφερε και μάζεψε 50 εκατ. δραχμές και ζήτησε από τους απαγωγείς να απελευθερώσουν το γιο τους. Εκείνοι δεν ικανοποιήθηκαν από το ποσό, σταμάτησαν την επικοινωνία, και δολοφόνησαν τον νεαρό ποδοσφαιριστής του «Κεραυνού» Αγίας Βαρβάρας. Το πτώμα του παιδιού είχε βρεθεί διαμελισμένο από έναν τσοπάνη σε αγροτική έκταση στη Βοιωτία.

Ο 57χρονος είχε διαφύγει την 1/11/2005, παραβιάζοντας τακτική άδεια από σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας μας, όπου κρατούνταν, και εξέτιε την ποινή του.

Στις 10/03/2006 συνελήφθη στην Τουρκία για διακίνηση ναρκωτικών και έκτοτε ήταν έγκλειστος, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών, που του είχε επιβληθεί από τις Δικαστικές Αρχές της Τουρκίας.

Δημοφιλή