ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/06/2015 17:02 EEST | Updated 18/06/2015 17:07 EEST

Επιστροφή της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση και εύλογους συμβιβασμούς ζητά ο Μοσκοβισί, προς αποφυγή των χειρότερων

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici holds a press conference to announce the European Commission's Spring 2015 Economic Forecast, in Brussels, on May 5, 2015. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Έκκληση προς την Ελλάδα να επιστρέψει στον τραπέζι της διαπραγμάτευσης έκανε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, κινούμενος στη γραμμή του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μάλιστα υποστήριξε πως οι προτάσεις που έχουν γίνει προς την Ελλάδα είναι «εύλογες» τονίζοντας πως ο χρόνος τελειώνει «και θα πρέπει να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Συγκεκριμένα ο κ.Μοσκοβισί δήλωσε:«Δύσκολη συνάντηση συζητήσαμε με μοναδικό στόχο τη σταθερότητα και την ευημερία, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Η χώρα θα πρέπει να είναι προσηλωμένη στην ζώνη του ευρώ. Είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης των 19. Έχουμε κάνει πρόοδο κυρίως μετά τη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα και οι θεσμοί έχουν κάνει τη δουλειά τους. Αλλά εδώ και δύο εβδομάδες υπάρχει στασιμότητα. Έχουν γίνει προτάσεις προς την Ελλάδα οι οποίες είναι εύλογες. Όμως περιμένουμε και συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς της Ελλάδας. Άρα η μπάλα είναι στην πλευρά της Ελλάδας. Είναι μια δύσκολη και ανησυχητική κατάσταση. Γνωρίζουμε όλοι τις προθεσμίες, πότε λήγει το πρόγραμμα και πότε πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις. Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος και πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η Κομισιόν κάνει έκκληση προς την Ελλάδα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάνοντας εύλογους συμβιβασμούς για να αποφευχθούν τα χειρότερα».