ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/06/2015 09:19 EEST | Updated 18/06/2015 09:19 EEST

Πανούσης προς Προκόπη Παυλόπουλο: Παραδίδουμε μαθήματα στην Ευρώπη όσο αφορά στη διαχείριση ροής μεταναστών

Eurokinissi

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της που απορρέουν από το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ρόλο της αστυνομίας λέγοντας ότι «η Ελληνική Αστυνομία στην ουσία θωρακίζει την Ευρώπη από την παράνομη μετανάστευση και τους κινδύνους που εμπεριέχει, που τους ξέρουν όλοι».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της που απορρέουν από το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να εφαρμοσθεί στο ακέραιο.

«Όπως εμείς εφαρμόζουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όλους, πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της για την εφαρμογή των διατάξεων, που άπτονται και των δικών της αρμοδιοτήτων. Αυτό θέλω να τονίσω δημόσια» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Πανούσης δήλωσε πως την ώρα που η Ευρώπη μας πιέζει, και με σκληρότητα καμιά φορά, εμείς στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δείχνουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό.

«Κάνουμε μαθήματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτές τις ροές μέσα στην οικονομική κρίση. Η Ευρώπη κάνει αντιμαθήματα με τον τρόπο που χειρίζεται την Ελλάδα».