Οι απίστευτες αστροφωτογραφίες του Λουκά Χαψή με φόντο ιστορικούς χώρους της αρχαίας μας κληρονομιάς

Οι απίστευτες αστροφωτογραφίες του Λουκά Χαψή με φόντο ιστορικούς χώρους της αρχαίας μας κληρονομιάς

Aστρικές τροχιές, αστερισμοί, νεφελώματα και ο Γαλαξίας με το λεπτό, μυστηριακό φως τους διασχίζουν το νυκτερινό ουρανό και πλαισιώνουν την αρχαία μας κληρονομιά.

Από την Ολυμπία ως τη Δήλο και από το Δίον ως την Κνωσό, ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής μας παρασύρει μέσα από τη φωτογραφική του σειρά «Ναοί στο σχήμα του ουρανού...» σε μια ονειρική επίσκεψη σε δεκατέσσερεις σημαντικές τοποθεσίες, όπου πάλαι ποτέ έλαμψε ο ελληνικός πολιτισμός. Η πρωτότυπη αυτή φωτογραφική δουλειά, είναι αποτέλεσμα του έργου, που υλοποιήθηκε μέσα σε 14 μήνες, με αποστολές και πολυήμερες παραμονές στους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου και του διευθυντή του Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου.

Με τους «Ναούς στο σχήμα του ουρανού…» εκπληρώνεται το όραμα του φωτογράφου να ερμηνεύσει με το ξεχωριστό του ύφος και άποψη τα αρχαιοελληνικά μνημεία, έχοντας ως συνδετικό ιστό τον έναστρο ουρανό και το φωτισμό με την τεχνική light paint την οποία ανάγει σε ιδιαίτερη τέχνη ανάδειξης της υφής και της επιφάνειας κάθε περιλαμβανόμενου αρχιτεκτονικού στοιχείου.

Εκτός από τη διάσταση της αστροφωτογραφίας, που αποτελεί προσωπικό του στοίχημα και ενασχόληση, έχοντας φωτογραφήσει εκλείψεις και αστρονομικά φαινόμενα στον παγκόσμιο χάρτη, ο Λουκάς Χαψής έχει στο ενεργητικό του σημαντικό επαγγελματικό portfolio με πορτρέτα επωνύμων, δημιουργική και εμπορική φωτογραφία και δημοσιεύσεις στα γνωστότερα περιοδικά και ειδικά έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της δουλειάς του αφορά στη φωτογραφία φύσης και οικοσυστημάτων, ενώ για παράδειγμα φωτογραφίες αρχείου του διανέμονται από γνωστές φωτοθήκες.

Loukas Hapsis

Δημοφιλή