ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/06/2015 11:09 EEST | Updated 21/06/2015 17:29 EEST

Συνομιλίες Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ για την παρουσίαση της νέας πρότασης. Επιμένει σε «συνολική λύση»

ASSOCIATED PRESS
From left, German Chancellor Angela Merkel, French President Francois Hollande, Cypriot President Nicos Anastasiades and Greek Prime Minister Alexis Tsipras speak during a round table meeting at an EU summit in Brussels on Thursday, March 19, 2015. Tensions over Greece's massive financial bailout overshadowed a European Union summit amid fears that the country could accidentally drop out of the euro, triggering a crisis across the currency zone shared by 19 nations. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Εντατικές και αλλεπάλληλες είναι οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με το Ευρωπαίους ηγέτες και εκπροσώπους των θεσμών ένα 24ωρο το κρίσιμο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας και ο ίδιος αναχωρεί για Βρυξέλλες το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Γερμανίδα Καγελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους συνομιλητές του την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος. Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές φάνηκε να μην απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο παράτασης της δανειακής σύμβασης αν και εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις εάν οι προτάσεις των θεσμών δεν προβλέπουν ρύθμιση του χρέους.

Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις.