ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/06/2015 08:07 EEST | Updated 24/06/2015 15:16 EEST

Συνεδρίαση με γκρίνιες της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία

Eurokinissi/Photo αρχείου

Βαρύ ήταν το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος. Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας χαρακτήρισαν ως «παράλογες» τις απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες «ξεπερνούν τα όρια αντοχών της ελληνικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μετά τις εισηγήσεις του Γραμματέα του κόμματος Τάσου Κορωνάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις που περιελάμβαναν και σκληρή κριτική τους πιστωτές, αλλά και στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Μέλη της ΠΓ σημείωναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αν υπάρξει συμφωνία θα είναι πολύ επώδυνη και για την κοινωνία, ότι θα είναι δύσκολο να υποστηριχθεί καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του κόμματος, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξαν και αναφορές για την ανάγκη προσφυγής σε εκλογές.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει οπωσδήποτε αναφορά στο θέμα ρύθμισης του χρέους, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή η συμφωνία. Κομματικές πηγές τονίζουν ότι αν ο πρωθυπουργός καταφέρει να αποσπάσει μια δέσμευση για το χρέος, τότε πολλοί θα αλλάξουν στάση ακόμη και στις ψηφοφορίες, καθώς το θεωρούν μείζον για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, άλλα στελέχη υπογράμμισαν την ανάγκη, η όποια συμφωνία να είναι βιώσιμη, να μπορεί να δηλαδή να επιλύσει προβλήματα και όχι να προκαλέσει σύντομα νέες επιπλοκές στην οικονομία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, από την συνεδρίαση προέκυψε ότι την Παρασκευή μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την επομένη η Κοινοβουλευτική Ομάδα , ώστε να τοποθετηθούν για την συμφωνία, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία.